HBO Associate degree Officemanagement voor Ervaren Officemanagers

NVAO-geaccrediteerde HBO-opleiding in deeltijd

Brochure aanvragenInschrijven

Als ervaren supportprofessional kun je bij Schoevers in korte tijd een erkend diploma behalen op HBO-niveau. Voorafgaand neem je deel aan een vrijstellingsprocedure. In de procedure worden je opgedane kennis en ervaring vastgelegd. Vervolgens doorloop je dan een studieprogramma op maat.

Vrijstellingsprogramma

Op basis van jouw vooropleiding en werkervaring wordt gekeken wat je allemaal al weet en beheerst uit de opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Je neemt deel aan een digitale inventarisatie waarin je alles stapsgewijs vastlegt in een vrijstellingsdossier. Vervolgens vindt een persoonlijk assessment plaats om de vrijstellingen van je aanvraag te toetsen. Daarmee toon je aan wat je beheerst. Als resultaat kun je vervolgens de opleiding met het aantal vrijstellingen in minder tijd doorlopen.

Persoonlijke leerroute

In dit programma neem je deel aan het vrijstellingsprogramma en ga je vervolgens aan de slag met de opleiding HBO Associate degree Officemanagement. Het vrijstellingsprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met EVC Centrum Nederland. De kosten daarvan bedragen € 790,-. De kosten die hieronder opgenomen zijn betreffen de kosten voor de gehele opleiding. In geval er op basis van het vrijstellingsprogramma vrijstelling wordt toegekend, wordt een persoonlijke leerroute gemaakt met een aparte aangepaste kostenspecificatie.

Doelgroep

Je bent ervaren directiesecretaresse, officemanager of managementassistent. Je functioneert op HBO-niveau en je wilt dat graag laten uitmonden in een erkend diploma.

Toelatingsvoorwaarden

Je kunt deelnemen aan deze Associate degree met een diploma HAVO, VWO of volledig MBO. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling van Schoevers.

Doel en opzet

Associate-degreeopleidingen duren in principe 2 jaar. Op basis van je vrijstellingsprogramma kom je mogelijk in aanmerking voor studieduurverkorting. Dit is afhankelijk van je vooropleiding en je werkervaring. De kosten van de opleiding zoals opgenomen zijn gebaseerd op 2 jaar. Eventuele vrijstellingen worden verrekend.
De opleiding bestaat in totaal uit 2 fases met 1 avondbijeenkomst in de week of 1 dagbijeenkomst per 2 weken, en afsluitend ga je afstuderen.

Online leeromgeving

Wij maken altijd gebruik van de meest actuele literatuur. Tijdens de opleiding heb je toegang tot onze zeer moderne online leeromgeving.

Studieprogramma

Programma 120 EC

Fase 1

 • Zakelijk Nederlands [SE] 8 EC
 • Bedrijfscommunicatie [MO] 8 EC
 • Business English [SE] 8 EC
 • Organisatie en management [SE] 8 EC
 • Organisatiegedrag [MO] 8 EC
 • Vaardigheden management- support [ME] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Eindopdracht [PF] 6 EC

Fase 2

 • Management en leidinggeven [MO] 8 EC
 • Projectmanagement [MO] 8 EC
 • Bedrijfskundig supportmanagement [MO] 8 EC
 • Effectief communiceren en beïnvloeden [ME] 8 EC
 • Business English II [SE]/[ME] 8 EC
 • Eventmanagement [MO] 8 EC
 • Praktijkprogramma [PF] 6 EC
 • Afstuderen 6 EC

Examens

Je examens bestaan uit schriftelijke examens [SE], moduleopdrachten [MO], mondelinge examens [ME] en een praktijkportfolio [PF]. In het programma zie je hoe je ieder onderdeel afrondt. Uiteraard houden wij je hierover op de hoogte tijdens jouw opleiding. Ter afsluiting schrijf je een scriptie.

Getuigschrift

Je behaalt met deze opleiding een erkend diploma. Je ontvangt namelijk het officiële getuigschrift 'HBO Associate degree Officemanagement voor Ervaren Officemanagers' van Hogeschool Schoevers. Het programma is officieel geaccrediteerd door de NVAO. Dit garandeert dat de opleiding voldoet aan alle kwaliteitseisen, perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is. Hogeschool Schoevers is bevoegd om graden te verlenen in het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek).

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe startdata voor HBO Associate degree Officemanagement voor Ervaren Officemanagers gepland. Wel kunt u geheel vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken via de ‘Houd mij op de hoogte’ of via 035-75 06 140.

Houd mij op de hoogte

De opleiding start in september en december 2016 en in maart 2017.

Kosten

Inschrijfgeld: € 150,-
Cursusgeld: € 6.990,-
Studiemateriaal: € 900,-
Examenkosten: € 195,- (per module)
€ 260,- (per mondeling)
Eindopdracht: € 350,-
Afstuderen: € 600,-
Praktijkprogramma: € 990,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.
Je kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Onze website maakt gebruik van cookies.