Menu

De secretaresse van de toekomst

Op Nationale Secretaressedag liet het UWV weten dat het aantal banen in de secretariële branche de afgelopen drie jaar flink omlaag is gegaan. Mede hierdoor, en het overweldigende succes van de verkiezing ‘Secretaresse van het Jaar 2017’ afgelopen april, hebben wij het beroep van secretaresse en ons opleidingsaanbod nog eens sterk onder de loep genomen. 

Het vak van secretaresse verandert voortdurend. De secretaresse van nu dient mee te bewegen met de vernieuwingen en veranderingen binnen het bedrijf om het hoofd boven water te houden. Hoe komt dat? En hoe spelen wij hier als onderwijsinstelling op in?

Tussen 2013 en 2016 nam het aantal banen met negentien procent af. Deze daling komt voor een groot deel door de automatisering en digitalisering van werkzaamheden.

De tijd dat de secretaresse alleen maar de telefoon opnam en afspraken inplande is geweest. De moderne baas kan dit makkelijk zelf en vraagt tegenwoordig veel meer van zijn secretaresse. Van de secretaresse anno 2017 wordt verwacht dat zij of hij zich flexibel en initiatiefrijk inzet binnen de organisatie. Hij/zij wordt gezien als een partner waarmee het management snel kan schakelen en sparren over bepaalde onderwerpen. Deze ontwikkeling zorgt er juist weer voor dat er op hoger niveau een stijgende vraag is naar bijvoorbeeld directiesecretaresses, hypotheekadviseurs en assistent-accountants. Er worden dus nog altijd wel secretaresses en assistentes gezocht, alleen is de invulling van de functie anders, zo ook voor MBO-geschoolde secretaresses.

Binnen Schoevers zijn wij hier met het aanbod aan opleidingen op voorbereid en zien daarbij de volgende stromingen:

  • Er is meer vraag naar HBO-geschoolden binnen het vakgebied.
  • Specialisatie binnen deze branche wordt steeds belangrijker.
  • We zien een verschuiving naar vakgebieden als HRM en Marketing.

Concreet betekent dit dat Schoevers meer specialistische secretaresseopleidingen aanbiedt. De opleiding tot Secretaresse Makelaardij is daar een goed voorbeeld van. Maar ook voor het opleiden van internationaaljuridische en medische secretaresses bieden wij erkend onderwijs.

Zo zorgt Schoevers dat er secretaresses afstuderen die voldoen aan de eisen binnen de arbeidsmarkt. Gespecialiseerd, proactief, flexibel en met de juiste mentaliteit.

Bekijk onze mogelijkheiden hier.

Bekijk onze nieuwe studiegids

Naast je baan een opleiding of training volgen? Bekijk het vernieuwde aanbod van Schoevers in onze studiegids 2021/2022. Of je nu net begint of al heel ervaren bent, een basisopleiding zoekt of je wilt specialiseren: je vindt jouw supportprofessional-opleiding in onze nieuwe studiegids. Blader hem op je gemak door en kies je opleiding.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht