Menu

“Een goede basis en waardevolle vriendschappen”

In hoe gaat het nu met vragen we succesvolle alumni die ooit een Schoeversopleiding volgden het hemd van het lijf. Wat hebben ze aan hun opleiding gehad, welke hobbels hebben ze overwonnen en wat hebben ze bereikt. Hoe gaat het nu met… Leslie Wegloop?

Spin in het web bij Expresso Fashion

Leslie Wegloop is getrouwd, is moeder van drie kinderen, sport regelmatig en heeft een rijk sociaal leven. Daarnaast heeft ze plezier in haar werk als HR-manager bij Expresso Fashion en is ze verantwoordelijk voor de afdeling Human Resources. Haar functie is ontzettend divers. Ze is de schakel tussen en adviseert onder andere aan de directie, het managementteam, de ondernemingsraad en de werknemers. “Het leukste aan deze functie vind ik nog altijd recruitment en learning & development. De juiste personen koppelen aan een functie en mogelijkheden creëren om onze werknemers te laten groeien.”

Brede ervaring binnen de HR-branche

Tijdens haar studie deed Leslie al werkervaring op. “Ik ontdekte dat ik goed met mensen om kan gaan en commercieel ingesteld ben. Als intercedente bij een uitzendbureau bemiddelde ik tussen werkzoekenden en bedrijven met openstaande vacatures. Zo leerde ik de bureauzijde kennen.” Later maakte ze de overstap naar de klantzijde en begon ze als personeel functionaris bij Expresso Fashion. De afgelopen 10 jaar heeft ze zich kunnen ontwikkelen tot HR-manager. “Het is fijn als je affiniteit hebt met de organisatie waar je voor werkt, ik vind het leuk om voor een vrouwelijk fashionmerk te werken. Wel vind ik het waardevol dat ik ook ervaring heb aan bureauzijde.

Een goede basis en waardevolle vriendschappen

Voordat Leslie bij Schoevers een managementopleiding volgde deed ze de Middelbare Detailhandel School (MDS). “Toen ik bij Schoevers begon werd ik pas echt aan het werk gezet. Ik maakte huiswerk, werkte aan mijn talenkennis en deed computer-, marketing- en managementvaardigheden op. De lessen sloten aan bij wat er daadwerkelijk op de werkvloer gebeurt. Ik heb een goede basis gelegd en waardevolle vriendschappen aan Schoevers overgehouden.”

Niet bang zijn om van richting te veranderen

Leslie geeft studiekiezers de volgende tip mee: “Door het brede opleidingsaanbod zien jongeren soms door de bomen het bos niet meer. Het is belangrijk om een goede opleiding te kiezen die je een stevige basis geeft. Maar wees daarna niet bang om je plannen bij te stellen. In de praktijk leer je wat je echt leuk vindt en misschien is dat na 10 jaar niet meer hetzelfde als toen je net van school kwam. Probeer eens een andere richting, blijf jezelf ontwikkelen en kijk om je heen. Daar word je zelf het gelukkigst van.”
 
Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Leslie en wil je meer weten over de opleidingen die Schoevers biedt? Vraag dan een brochure aan.

Alle opleidingen in één overzicht

Ben jij bijna klaar met je middelbare school en wil je je ontwikkelen tot managementassistent of officemanager? Of ben jij al werkzaam in een functie als managementondersteuner en wil je je in je vak verdiepen of verbreden? Vraag onze gratis studiegids aan, zodat je alle opleidingen op je gemak kunt bekijken. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze voltijdopleidingen of van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht