Schoevers is niet alleen een opleiding, maar ook een mentaliteit. Natuurlijk leer jij hier als geen ander jouw vak, maar je leert vooral ook aanpakken op hoog niveau. Wij leren je verder kijken dan de rand van je bureau en vakkundig en zelfstandig projecten uitvoeren. Wie dat kan, slaagt overal. Bedrijven vragen niet voor niks vaak specifiek naar ‘eentje van Schoevers’.

Ook jij kunt er een van Schoevers worden. Met de Schoevers-opleiding Medisch Secretaresse of Werken als Medisch Secretaresse ontwikkel je je tot efficiënte en deskundige ondersteuner in de medische wereld. Maar wie kiest nu voor welke opleiding? We leggen het voor je uit.

Opleiding Medisch Secretaresse

De Schoevers-opleiding Medisch Secretaresse is bestemd voor iedereen die als managementondersteuner wil werken in de zorg. Denk bijvoorbeeld aan secretaresse in een ziekenhuis of zorginstelling of medewerker van een afdeling letselschade. In de opleiding koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis, waardoor je breed inzetbaar bent in het medisch vakgebied. Meer weten? Vraag de digitale brochure aan.

Opleiding Werken als Medisch Secretaresse

Als je al in het bezit bent van het diploma (Directie)secretaresse of Managementassistent raden we je aan te kiezen voor het korte en intensieve programma Werken als Medisch Secretaresse, als waardevolle aanvulling op je cv. Meer weten? Vraag de digitale brochure aan

Praktijkgerichte aanpak

Kenmerkend voor Schoevers is de zeer praktijkgerichte aanpak van de opleiding. De lessen worden verzorgd door ervaren vakdocenten en er wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Wat kun je verwachten?

In beide opleidingen koppel je secretariële vaardigheden aan specifieke medische kennis, waardoor je breed inzetbaar bent in het medisch vakgebied.
In zes overzichtelijke modules leer je alles over:

•             Medische terminologie en correspondentie
•             Anatomie, fysiologie, pathologie
•             Correct schrijven*
•             Notuleren*
•             Communicatie en presenteren*
•             Plannen en organiseren*

* Alleen bij Medisch Secretaresse

Per module leer je in 4 tot 6 bijeenkomsten de belangrijkste aspecten van het vak van medisch secretaresse. In de verkorte variant Werken als Medisch Secretaresse volg je alleen de eerste twee modules, als aanvulling op je eerder behaalde diploma (Directie)secretaresse of Managementassistent.

Elke module wordt afgesloten met een digitaal examen of een praktijkgerichte opdracht. Na een succesvolle afronding van alle modules ontvang je het zeer gewaardeerde Schoevers-diploma ‘Medisch Secretaresse’. Met dit diploma zijn je carrièreperspectieven uitstekend! 

Opleiding afgerond en dan?

Wanneer je je opleiding hebt afgerond en je Schoevers-diploma op zak hebt, kun je aan de slag als medisch secretaresse. Maar wat houdt deze functie nou precies in? We zetten de belangrijkste werkzaamheden voor je op een rijtje:

  • Agenda’s bijhouden
  • Vergaderplanning (ruimtes organiseren en klaarzetten)
  • Notuleren
  • Het bewaken van termijnen
  • Te woord staan van patiënten en leden, zowel live als aan de telefoon
  • Controleren en invoerenen van patiëntgegevens
  • Overige administratieve werkzaamheden, zoals correspondentie

Word er ook een van Schoevers

Ben je klaar voor een carrière als medisch secretaresse? Schrijf je dan nu direct in voor de opleiding Medisch Secretaresse of Werken als Medisch Secretaresse.

Wil je meer weten over de opleiding of heb je een vraag of opmerking? Laat dan via onderstaande knop je contactgegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met mij op