Menu

Digitale brochure aanvragen

 • Direct in uw mailbox
 • Alle informatie overzichtelijk in één document
 • Eenvoudig te delen of te printen

Managementsupport

Managementsupport

De nieuwe technologie is steeds nadrukkelijker aanwezig in het dagelijks werk van de managementondersteuner. De impact ervan is groot: het bepaalt de manier waarop we communiceren, hoe...

Lees meer

De nieuwe technologie is steeds nadrukkelijker aanwezig in het dagelijks werk van de managementondersteuner. De impact ervan is groot: het bepaalt de manier waarop we communiceren, hoe...

Lees meer

De nieuwe technologie is steeds nadrukkelijker aanwezig in het dagelijks werk van de managementondersteuner. De impact ervan is groot: het bepaalt de manier waarop we communiceren, hoe...

Lees meer

Managementsupport: 37 opleidingen

Filters

Filter

HBO-Opleiding (19) Dit zijn korte opleidingen op HBO-niveau. Het verschil met een HBO Bacheloropleiding is dat je alleen modules volgt die gekoppeld zijn aan een specifiek onderwerp. Je bent dus veel sneller klaar.

NVAO-geaccrediteerd
12 maanden HBO-Opleiding NVAO-geaccrediteerd

MBO-Opleiding (2) Dit zijn korte programma’s waarmee je in korte tijd de basis van het secretaressevak onder de knie krijgt. Als je wilt, kun je daarna – mogelijk met vrijstelling – doorstromen naar een volledige erkende MBO-opleiding.

Training (2) Tijdens een training werk je heel gericht aan één of meer specifieke vaardigheden. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je eigen praktijk.

HBO Bachelor (2) Schoevers is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap officieel bevoegd om Bachelorgraden te verstrekken. Onze HBO Bacheloropleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je doorloopt een uitgebreid aanbod aan modules en schrijft een afstudeerscriptie, waarmee je de internationale Bachelorgraad behaalt.

NVAO-geaccrediteerd
Langer dan 36 maanden HBO Bachelor NVAO-geaccrediteerd

HBO Associate degree (1) De HBO Associate degree is een wettelijk erkende opleiding op HBO-niveau en duurt 2 jaar. Deze opleidingen zijn officieel geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en voldoen dan ook aan hele strenge eisen. Je behaalt het officiële getuigschrift Associate degree zoals vastgelegd in de Wet op het Hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Heb je je Associate degree behaald, dan kun je van daaruit soepel doorstomen in een HBO Bacheloropleiding.

Erkend MBO (2) De MBO-opleidingen van Schoevers zijn op basis van de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) officieel erkend door het Ministerie van OCW. Ze zijn daarnaast vastgelegd in het CREBO (Centraal Register Beroepsopleidingen). Tijdens je opleiding loop je stage (eventueel op je eigen werkplek) en volg je beroepsgerichte vakken. Je behaalt met deze opleidingen een officieel MBO-diploma niveau 2, 3 of 4.

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 uur tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht

De nieuwe technologie is steeds nadrukkelijker aanwezig in het dagelijks werk van de managementondersteuner. De impact ervan is groot: het bepaalt de manier waarop we communiceren, hoe en waar we ons werk doen, maar vooral ook welk werk we doen. Werktijden vervagen, werkzaamheden zijn niet langer aan een vaste plek gebonden, overleggen worden op afstand gevoerd en managementondersteuners krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Ze nemen deel aan of leiden projecten, organiseren evenementen en houden zich bezig met marketing, communicatie en het managen van verandering.
 

Secretary Next: managementsupport-opleiding voor ervaren secretaresses en officemanagers

Wij ontwikkelden daarom een serie secretaresse-opleidingen waarin specifiek deze nieuwe ontwikkelingen en veranderingen centraal staan, speciaal voor ervaren secretaresses en officemanagers. Jouw volgende stap? Secretary Next!

 

Secretaresse-opleiding op HBO-niveau

De opleiding Secretary Next bestaat uit 6 modules, die je naar keuze in 1 jaar of in 2 jaar kunt doorlopen. Centraal staat de module Next supportmanagement, waarin je kennismaakt met de nieuwe technologische ontwikkelingen die voor supportprofessionals relevant zijn. Je gaat onder meer aan de slag met de nieuwste applicaties en tools, social media, mobiel werken en ondersteunen op afstand en natuurlijk het nieuwe werken. Naast deze technologische update ga je aan de slag met Projectmanagement, Online marketing en communicatie en Finance. Daarmee ben jij optimaal voorbereid op je nieuwe rol. En om ervoor te zorgen dat je die rol vol zelfvertrouwen kunt uitvoeren, volg je de modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Effectief communiceren en beïnvloeden. Met zo'n achtergrond kun je een nog grotere bijdrage leveren aan het succes van je organisatie en je manager nog meer werk uit handen nemen.

 

Secretary Next: specialisaties

Zijn niet alle modules van de opleiding Secretary Next voor jou interessant, dan kun je ook kiezen voor een van onze 3 Secretary Next-specialisaties. In deze opleidingen volg je de module Next supportmanagement, aangevuld met 2 andere modules.
Wordt er van jou verwacht dat je proactief op situaties inspeelt, deadlines bewaakt, veranderingen doorvoert en mensen in beweging weet te krijgen? Kies dan voor de specialisatie Persoonlijke Invloed en Effectiviteit, met de extra modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Effectief communiceren en beïnvloeden.
Wil jij als managementondersteuner op strategisch niveau extra meerwaarde bieden voor het management? Wil je kunnen meedenken en ondersteuning bieden op het gebied van organisatiestrategie, management, besluitvorming en processen? En is het essentieel dat je begrijpt welke financiële zaken aan bod komen in meetings en jaarverslagen? Dan is de specialisatie Business Essentials jouw volgende stap. Daarin ga je naast Supportmanagement aan de slag met een module Management en organisatie en een over Finance.
Als jij zelf een team aanstuurt – bijvoorbeeld in projecten, als officemanager of teamleider – of gaat aansturen, dan vormt de specialisatie Effectief Leidinggeven een waardevolle aanvulling op jouw kwaliteiten als managementondersteuner. In de modules Persoonlijk en effectief leiderschap en Praktisch leidinggeven ontdek je welke vorm van leidinggeven het beste bij jou past en hoe je die het beste kunt inzetten om maximale resultaten te behalen met jouw team.

 

Next Supportmanagement

Wil je wel je kennis en vaardigheden actualiseren, maar niet een jaar uittrekken voor een opleiding? Dan is de opleiding Next Supportmanagement een goed alternatief. Je kunt het programma in 3 maanden doorlopen, of een specialisatiemodule toevoegen en de opleiding in 6 maanden afronden. Krijg je de smaak te pakken? Dan kun je de specialisaties stuk voor stuk doorlopen. De module Next Supportmanagement hoef je namelijk maar één keer te doorlopen en krijg je in een volgende specialisatie vrijgesteld. Zo werk je op een prettige en efficiënte manier aan je competenties als secretaresse, in het tempo dat jou het beste uitkomt.

 

Specialisaties Next Supportmanagement

 • Management en organisatie: Om maximale ondersteuning te kunnen bieden aan jouw manager, is het belangrijk dat je goed inzicht hebt in haar of zijn takenpakket. Kennis van organisaties en de werking van management en besluitvorming is dan een waardevolle aanvulling op jouw vaardigheden als secretaresse.
 • Eventmanagement: Of je nu in een kleine of middelgrote organisatie werkt en verantwoordelijk bent voor het kerstfeest en het personeelsuitje, of in een grotere organisatie waar regelmatig congressen en conferenties worden georganiseerd: het organiseren van een geslaagd event is een vak op zich. In deze opleiding ontdek je wat jouw rol en verantwoordelijkheden zijn en ga je aan de slag met praktische zaken als het draaiboek, de planning en de financiën. Ook komen de externe partijen, veiligheid, vergunningen en logistiek aan bod. En natuurlijk leer je communiceren met alle betrokkenen én hoe je met sales- en marketingactiviteiten jouw event echt op de kaart zet.
 • Projectmanagement: Of je nou een bedrijfsverhuizing moet organiseren of een bijdrage levert aan korte trajecten in jouw organisatie, projectmanagementskills zijn voor de moderne managementondersteuner onmisbaar. Je gaat in dit programma aan de slag met projectplannen, planning en risicoanalyse en het opzetten van het project. Natuurlijk komt ook aan bod hoe je het project vervolgens moet uitvoeren, aansturen en bewaken. En om maximaal rendement uit jouw project te halen, leer je ook nog hoe je de resultaten ervan in de organisatie kunt borgen.
 • Effectief communiceren en beïnvloeden: Als secretaresse of officemanager vervul je binnen een organisatie een verbindende rol. Je onderhoudt contacten met meerdere afdelingen binnen de organisatie en met belanghebbenden buiten de organisatie. Het is dus belangrijk dat je je professioneel kunt presenteren, effectieve gesprekken kunt voeren en waar nodig mensen effectief kunt beïnvloeden. In deze opleiding ga je aan de slag met je persoonlijke kwaliteiten, jouw rol binnen communicatie en natuurlijk de praktische aspecten ervan.
 • Online marketing en communicatie: In het midden- en kleinbedrijf beschikken organisaties meestal niet over een eigen afdeling Marketing of Communicatie. Vaak ben je dan als managementondersteuner verantwoordelijk voor het consumentencontact, de website en social media van jouw organisatie. In deze opleiding ga je aan de slag met de kern van online marketing en communicatie, zodat je deze nieuwe taken op een professionele manier kunt oppakken.
 

What's next? HBO!

De veranderende rol van de managementondersteuner brengt naast nieuwe werkzaamheden ook extra verantwoordelijkheden met zich mee. Het is dan ook logisch dat voor de functie van (directie)secretaresse of officemanager steeds vaker een kandidaat op HBO-niveau wordt gezocht. Veel MBO-opgeleide managementondersteuners lopen hier tegenaan bij sollicitaties of als ze binnen de organisatie een zwaardere functie ambiëren. Bij Schoevers kennen we de waarde van werkervaring en weten we dat jij je ook na je opleiding bent blijven ontwikkelen. Maar hoe overtuig je een werkgever of manager van jouw kwaliteiten?

 

HBO Next: hoger managementsupport

Bijvoorbeeld met een van onze HBO Next-opleidingen. Daarin volg je 1 of 2 modules die afkomstig zijn uit de HBO Bacheloropleiding Communicatie en Organisatie. Je rondt de opleiding na 3 tot 6 maanden af met een officieel Schoeversdiploma, waarmee je aantoont dat je beschikt over HBO- werk- en -denkniveau.
Mocht je aansluitend verder willen studeren in de volledige Bacheloropleiding, dan kun je voor de modules die je al hebt gevolgd een vrijstellingsverzoek indienen.
 
Je kunt kiezen uit de volgende drie HBO Next Supportmanagementopleidingen:
 • Strategisch management: Wat is de strategie van jouw organisatie en hoe kun jij daar een waardevolle bijdrage aan leveren?
 • Organisatie en verandering: Hoe voer je veranderingen door in een organisatie, hoe begeleid je een verandertraject en hoe ga je om met weerstand bij de betrokkenen?
 • Strategie, Organisatie en Verandering: Vind je zowel de strategie van een organisatie als verandermanagement interessant? In deze opleiding ga je aan de slag met en met de rol die jij kunt spelen bij het implementeren van veranderingen.