Menu

Professioneel Directiesecretaresse

Officieel Schoevers-diploma met vermelding in het Schoevers-register - 15 of 27 maanden

Professioneel Directiesecretaresse

Officieel Schoevers-diploma met vermelding in het Schoevers-register - 15 of 27 maanden

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MHBO-opleiding

Duur

15 maanden

Eerstvolgende startdatum

08-12-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MHBO-opleiding

Duur

15 maanden

Eerstvolgende startdatum

08-12-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

De Schoevers-opleiding Professioneel Directiesecretaresse is dé opleiding als je in de top van het secretariële vakgebied aan de slag wilt. Na het afronden van de opleiding kun je communiceren en organiseren en directies goed ondersteunen. Je zorgt ervoor dat directieleden optimaal kunnen functioneren door een zorgvuldige planning te maken, prioriteiten in werkzaamheden te stellen, informatie te structureren en door soms ook op te treden als strenge portier. Onze Schoevers-docenten hebben ervaring op het hoogste niveau. Vanuit hun eigen brede praktijkervaring geven ze je advies over het vinden van de juiste balans tussen dienstbaarheid en proactiviteit. Met het Schoevers-diploma Professioneel Directiesecretaresse op zak ben je voor iedere directeur de onmisbare rechterhand.

Doelgroep

Je bent ambitieus en wilt aan de slag op directieniveau. Je wilt een brede opleiding met aandacht voor alle aspecten van het vak van directiesecretaresse. Als je aan de slag wilt in een internationale omgeving, kun je ook kiezen voor de opleiding Internationaal Directiesecretaresse.

In deze opleiding is een deel van het programma gericht op computervaardigheden. Ben je al volledig bekend met Word, Excel en PowerPoint? Dan adviseren wij je om de opleiding Directiesecretaresse te volgen. Je volgt dan hetzelfde programma, op de 3 computervaardigheidstrainingen na.

Doel en opzet van de opleiding

Het programma bestaat uit de modules van de opleiding Directiesecretaresse. Daarnaast volg je een intensief programma, zodat je je computervaardigheden op goed niveau beheerst. De essentie van Schoevers is niet alleen dat je kennis en inzicht hebt, maar dat je ook over de vaardigheden als directiesecretaresse beschikt. En vooral ook dat je de mentaliteit hebt die nodig is om op hoog niveau als ondersteuner van de directie te werken.

Zo kun je na afronding van deze opleiding de zakelijke correspondentie verzorgen, waaronder brieven en informatieve zakelijke mails, rapporten en presentaties. Je stemt informatie af met anderen en weet hoe je moet omgaan met vertrouwelijke informatie. Daarnaast zorg je ervoor dat alles gereed is bij meetings: de zaal is gereed, de presentaties zijn professioneel en beschikbaar en iedereen die erbij moet zijn is van de afspraak op de hoogte. Zo maak jij het werk voor de directie lichter.

De opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Dat is erg prettig, omdat je veel van de voorbeelden direct in je eigen praktijk al kunt oefenen. In de opleiding wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Vooropleiding

Voor deze opleiding gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Er wordt uitgegaan van basiskennis van Word en PowerPoint. De opleiding wordt verzorgd op MHBO-niveau. Door hard te werken en een goede motivatie kun je ook vanuit een lagere opleidingsachtergrond instromen.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Klassikaal of virtual classroom

Je kunt dit programma klassikaal volgen op een locatie naar keuze. Omdat je binnen een groep veel van elkaar leert, bieden we je een alternatieve locatie aan wanneer er voor jouw voorkeurslocatie onvoldoende aanmeldingen zijn. Onze leslocaties zijn gevestigd door heel Nederland. Geef je de voorkeur aan lessen op vaste tijden, met een docent én digitaal? Dan biedt virtual classroom je de uitkomst. Voor meer informatie over onze opleidingsvarianten, zie de pagina Opleidingsvarianten op onze website.

Professioneel Directiesecretaresse

Officieel Schoevers-diploma met vermelding in het Schoevers-register - 15 of 27 maanden

Vorm

Deeltijd

Opleidingsniveau

MHBO-opleiding

Duur

15 maanden

Eerstvolgende startdatum

08-12-2021

Kostenoverzicht

Aanvragen

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht