MBO Marketing en Communicatie

Praktijkgericht programma in marketing en communicatie - 6 maanden

MBO Marketing en Communicatie

Praktijkgericht programma in marketing en communicatie - 6 maanden

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Voor een organisatie is goede marketing en communicatie essentieel. Als medewerker op een marketing- of communicatieafdeling werk je mee om op een effectieve manier in te spelen op de behoeften van klanten en klantgroepen. De marketingafdeling is een ontzettend belangrijke en dynamische afdeling. Is marketing echt jouw ding? En wil jij je verdiepen in de belangrijkste elementen binnen marketing en communicatie? Dan is dit programma zeker iets voor jou. De docent heeft zelf jaren praktijkervaring met marketing en communicatie en kan daarom uitstekend je vragen beantwoorden. Na afloop van dit programma van Schoevers ben je zeker van toegevoegde waarde voor jouw organisatie.

Doelgroep

Je wilt gaan werken of werkt al op een marketing- en communicatieafdeling. Je wilt je kwaliteiten versterken en je verder professionaliseren op het gebied van marketing en communicatie in een praktijkgericht programma.

Vooropleiding

Voor dit programma gelden geen specifieke vooropleidingseisen.

Doel en opzet van de opleiding

Je ontwikkelt in dit zeer praktijkgerichte programma de juiste competenties die je nodig hebt als medewerker marketing en communicatie. Je wordt daarbij begeleid door docenten met praktijkervaring. Zij kennen het werkveld goed en leren jou de belangrijkste elementen uit marketing en communicatie toe te passen. Je werkt aan een marketingactieplan en gaat aan de slag met de (online) marketingmix, interne communicatie, marketingcommunicatie, public relations en contacten met de pers. Je krijgt de kennis die je nodig hebt om jouw marketingafdeling optimaal te ondersteunen.

In het programma wordt gebruikgemaakt van praktijkgericht lesmateriaal. Daarnaast heb je toegang tot een prettige online leeromgeving waar je veel informatie vindt, zoals een leerwijzer, praktijkopdrachten en extra praktijkinformatie. Via de leeromgeving kun je ook communiceren met je medestudenten en je docent.

Voorbereiding

Als je de lessen voorbereidt, haal je meer rendement uit de bijeenkomsten. Houd als richtlijn aan dat je ongeveer evenveel tijd bezig bent met de voorbereiding als de duur van de lestijd.

Programma
Programma
Programma
Programma
Programma

Programma

Bij het aantal bijeenkomsten wordt uitgegaan van de avondvariant. Bij de dagvariant heb je altijd 2 bijeenkomsten op dezelfde dag. In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Marketing

(6 bijeenkomsten)

 • Uitgangspunten van marketing
 • Marketing, sales en communicatie
 • Online marketing en communicatie
 • Consumentengedrag
 • Wie is de klant?
 • Koopgedrag
 • Psychologie in marketing
 • Marketingmix
 • Product- en prijsbeleid
 • Reclame en promotie
 • Distributie
 • Onine marketingmix
 • Marketingactieplan

Communicatie en pr

(6 bijeenkomsten)

 • Reclame en marketingcommunicatie
 • Verschil tussen reclame en public ­relations (pr)
 • Reclamedoelstellingen
 • Ontwikkelen van reclameconcepten
 • Creativiteit in communicatie
 • Direct marketing en mailing
 • De rol van internet en social media in reclame
 • Werken met reclame- en pr-bureaus
 • Communicatie en pr bij klachten en ­problemen

Officieel Schoeversdiploma

Beide modules worden afgerond met een praktijkopdracht. Na een succesvolle afronding van beide modules ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Marketing en Communicatie’. Hiermee vergroot je je carrièreperspectieven aanzienlijk.

Planning
Planning
Planning
Planning
Planning

Opleidingsvarianten

Dit programma duurt 6 maanden en wordt zowel overdag als in de avond verzorgd. Het dagprogramma heeft 6 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. Het avondprogramma heeft 12 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je het dagprogramma volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Investering
Investering
Investering
Investering
Investering

Kosten dag variant, bij betaling in 1 termijn

Inschrijfgeld
€ 100,-
Lesgeld
€ 1.889,-
Studiemateriaal
€ 150,-
Examenkosten
€ 390,-
Arrangementen (Food & Beverage)
€ 150,-
Reprorechten
€ 15,-
Totaalprijs (exclusief BTW)
€ 2.694,-
Locatie- en arrangementskosten 
Schoevers regelt voor jou een arrangement dat bestaat uit onbeperkt koffie, thee en ijswater. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw). 

Reprorechten en hand-outs 
Voor opleidingen van onze businesspartners worden kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw). 

Btw 
Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 3 of 4, HBO Associate degree of HBO Bachelor dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn in beginsel belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

MBO Marketing en Communicatie

Praktijkgericht programma in marketing en communicatie - 6 maanden

Vorm

Deeltijd

Niveau

MBO-Opleiding

Erkenning

Kostenoverzicht

Aanvragen

Duur

6 maanden

Eerstvolgende startdatum

24-09-2019

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
     Stuur bericht