Hoe vind ik een stageplek?

Op Dinsdag, 17 September, 2019, 15:03

Bij Schoevers vinden we stages erg belangrijk. Want waar krijg je de lesstof beter onder de knie dan in het werkveld? We begrijpen wel dat het moeilijk kan zijn om een stagebedrijf te vinden dat bij je past. Daarom helpen we jou met de volgende tips alvast op weg.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Studietips

Op Dinsdag, 17 September, 2019, 14:58

Het nieuwe schooljaar is begonnen en dat betekent dat er ook weer gestudeerd moet worden. Heb jij wat opstartproblemen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder.

Lees meer
Thema's: Algemeen

“Nee, het is niet het salaris waardoor werknemers harder gaan lopen”

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:37

Mensen willen vooral waardering en erkenning. Pimm® Solutions sprak met Wencke Lorber, Commercieel directeur van de organisatie Great Place to Work. Het is zeker niet het salaris waarvoor werknemers hun beste beentje voor willen zetten. Volgens haar staan er drie thema’s aan de basis van een gezonde goede werkomgeving en mentaliteit: trots zijn op je werk, vertrouwen hebben (en krijgen) en plezier.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Dat is er een van Schoevers: Marie-Agaath Verweij

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:31

Graag stellen we je voor aan onze Schoevers-alumni. Wat vonden ze van hun opleiding? Wat doen ze nu? Vandaag: Marie-Agaath Verweij. Zij volgde in 2014-2015 de opleiding tot Secretaresse (1 jaar) en heeft vervolgens bij verschillende bedrijven gewerkt.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Wat is de Schoevers-mentaliteit?

Op Maandag, 9 September, 2019, 10:24

Schoevers is meer dan een opleiding: Schoevers is een mentaliteit. Dit zorgt ervoor dat Schoevers-alumni tot de meest waardevolle managementondersteunende professionals van Nederland behoren. Werkgevers weten meteen wie ze voor zich hebben als jij er eentje van Schoevers bent.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Flexen in Amsterdam en Utrecht

Op Maandag, 26 Augustus, 2019, 14:49

Loop je ook weleens vast met je (huis)werk? Lukt het dan niet meer om je te concentreren en inspiratie op te doen? Als je al een hele dag in dezelfde ruimte zit, kunnen je motivatie en creativiteit nog weleens verdwijnen. Of je wordt afgeleid. Op school door je studiegenoten, thuis door je familie, Netflix of dat to-do lijstje dat er nog ligt.

Als het werken of studeren niet meer lukt, kan het helpen om de deur uit te gaan. Om even een frisse neus te halen, naar een andere omgeving te gaan en daar verder te werken. Flexwerken noemen we dat. Ook als je samen met je studiegenoten aan een opdracht werkt, kan een gezellige werkomgeving een project net even wat leuker maken. Maar flexen heeft nog meer voordelen. Je ontmoet andere flexers die je op nieuwe ideeën kunnen brengen. Ook kun je alvast even netwerken voor na je studie, want misschien werkt die ene flexer wel bij een superleuke organisatie.

Maar waar ga je dan flexwerken? Je hoeft niet per se naar school, een kantoorruimte of bibliotheek. Als je maar stroom, wifi en een goede kop koffie of thee kunt krijgen, toch? Wij hebben een aantal leuke flexplekken voor je gevonden in Amsterdam en Utrecht:

Lees meer
Thema's: Algemeen

De glamour van het secretaressevak

Op Vrijdag, 9 Augustus, 2019, 12:22

Begin vorige eeuw was het nog erg uitzonderlijk dat vrouwen een baan hadden. Van hen werd voornamelijk verwacht dat zij het huishouden draaiende hielden. Voor veel huisvrouwen waren de wereldwijze secretaresses uit boeken en films dan ook een ideaalbeeld: modern, avontuurlijk en zelfstandig. Regelrechte glamour dus. Hun kledingstijl, kapsels en taalgebruik werden daarom veelvuldig gekopieerd. In 1936 verscheen de romantische film Wife vs. Secretary, met in de hoofdrollen Clark Gable, Jean Harlow en Myrna Loy. De intelligente en betrouwbare secretaresse speelde hierin een hoofdrol. Voor Adriaan Schoevers, de oprichter van het Schoevers-instituut, een geweldige kans om de Hollywood-glamour van het secretaressevak in Nederland nog verder aan te wakkeren. In de steden waar de film draaide, organiseerde hij groots opgezette openbare typewedstrijden, waarbij dames konden bewijzen wie van hen de beste secretaresse was.

Lees meer
Thema's: Algemeen

10 tips om na de vakantie terug in je studieritme te komen

Op Donderdag, 8 Augustus, 2019, 11:00

In de eerste weken van een nieuw studiejaar is het lastig om op gang te komen. Vaak zit je nog met je hoofd bij de zomervakantie en verlang je terug naar de dagen die je zelf kon indelen. Dit is helaas voorbij en het wordt weer tijd om ervoor te gaan met je studie! Maar… hoe kom je terug in je studieritme? Om je op weg te helpen volgen hier 10 tips! 

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe future-proof ben jij?

Op Woensdag, 19 Juni, 2019, 10:25

De secretaresse staat hoog in de top 10 van beroepen die dreigen te verdwijnen door toenemende digitalisering. Maar met de juiste competenties en vaardigheden maak je jezelf onmisbaar. Het is dan ook belangrijk dat je zelf de regie over de ontwikkeling van jouw functie of carrière in handen neemt: welke kant wil je op, wat zijn jouw talenten en ambities en hoe ga jij die waarmaken?
Lees meer
Thema's: Algemeen

Testimonial Gaby-Jane

Op Dinsdag, 18 Juni, 2019, 11:23

Ik ben op jonge leeftijd zonder een diploma begonnen als managementassistente. Om mijn werk beter uit te kunnen voeren, ben ik de Associate degree Officemanagement gaan doen. Ik heb heel bewust voor Schoevers gekozen, omdat Schoevers bekend staat om de goede kwaliteit en werkgevers het diploma als een pluspunt zien op je cv.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Brochure deeltijdopleidingen

Op je gemak alle deeltijdopleidingen bekijken? Vraag dan onze brochure aan.

Heb je vragen of wil je graag persoonlijk opleidingsadvies?

Neem dan contact met ons op

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
     Stuur bericht