Van instructies krijgen tot zelf delegeren: de 4 fases van zelfstandigheid

Op Donderdag, 7 November, 2019, 12:24

Blog van Renate Smidt, Secretaresse van het Jaar 2019

Van nieuwe medewerkers kan je niet verwachten dat ze direct precies weten hoe ze hun werk moeten doen. Iedereen gaat door verschillende fases heen voordat ze echt zelfstandig aan de slag kunnen. Dit klinkt heel logisch, maar toch wordt het soms vergeten. Ook ik heb mijzelf erop betrapt in een beginstadium te veel van iemand te verwachten.

Maar wat zijn de verschillende fases? Lees hieronder door welke fase je als werknemer heen gaat, en hoe ik ze heb ervaren.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Even kennismaken: Schoevers Professionals

Op Maandag, 4 November, 2019, 14:38

Met jouw deeltijdopleiding bij Schoevers kies je voor persoonlijk en flexibel onderwijs dat bij alle werkgevers in Nederland hoog staat aangeschreven. Vele deuren gaan voor je open, maar de vraag is: waar ga je naar binnen? Schoevers Professionals helpt jou hierbij.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Netwerken is net werken – tips voor netwerken

Op Woensdag, 30 Oktober, 2019, 16:53

Netwerken is erg belangrijk. Of je nu voor een baas werkt of voor jezelf. Met het leggen en onderhouden van contacten zorg je voor lijntjes die op onverwachte momenten ineens heel nuttig blijken te zijn. Netwerken is het aangaan van duurzame relaties die wederzijds voordeel opleveren. Dat kunnen relaties buiten én binnen je organisatie zijn. Een goede netwerkcirkel kan behoorlijke voordelen opleveren bij bijvoorbeeld promotie maken van of het vinden van een nieuwe baan.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe is het om stage te lopen als Schoevers-student?

Op Maandag, 28 Oktober, 2019, 17:03

In je Schoevers-voltijdopleiding ga je ook stage lopen. Benieuwd hoe dat is? Lees dan het verhaal van Sanne Dijkstra. Zij volgde een HBO-opleiding bij Schoevers en liep stage als officemanager bij marketingbureau Caldera Group.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Tips van een docent

Op Dinsdag, 22 Oktober, 2019, 14:10

Docent Audrey Breijman heeft al heel wat ervaring met lesgeven. In het verleden gaf ze vakken als projectmanagement, organisatiegedrag, bedrijfscommunicatie en persoonlijke ontwikkeling. Momenteel geeft ze les in de vakken leiderschap en management & organisatie. Audrey vindt het contact met studenten erg leuk en haalt veel plezier uit haar werk: “Ik word er blij van als ik studenten in beweging krijg.” Ze vindt het een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat studenten in deze wereld met ontzettend veel prikkels toch nog iets zinvols meekrijgen. “Er is niets mooier dan de kwartjes zien vallen en studenten meegeven dat er meer mogelijk is dan zij in eerste instantie denken”, vertelt Audrey.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe ik ervoor zorg dat ik proactief werk

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 15:14

Blog van Renate Smidt, Secretaresse van het Jaar 2019
Proactief handelen is noodzakelijk voor de supportprofessional anno 2019. Hoewel ik nog maar 5 jaar actief ben in ons vakgebied, heb ik de laatste jaren gemerkt dat er toch veel veranderd is. Vroeger kon de ondersteuner nog wel wegkomen met een wat afwachtende houding, maar dat is nu echt verleden tijd.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Hoe schrijf ik een goede e-mail? De e-mailetiquette

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 14:57

We mailen heel wat af. Van snelle berichtjes naar collega’s tot serieuze aanvragen bij externe partijen. Een e-mail versturen is simpel, maar als je het goed wilt doen, moet je met een paar dingen rekening houden. Want hoe heurt het eigenlijk?

Lees meer
Thema's: Algemeen

Dat is er een van Schoevers: Jolanda van Velsen

Op Donderdag, 10 Oktober, 2019, 14:17

Jolanda van Velsen is het schoolvoorbeeld van een ambitieuze Schoevers-dame. Zij begon in 1997 aan haar Schoevers-opleiding, ging werken als secretaresse en groeide door tot HR-manager. Inmiddels werkt ze als zelfstandig virtual assistant. Lees hier haar verhaal!

Lees meer
Thema's: Algemeen

Save the date: Verkiezing Secretaresse van het Jaar 2020

Op Woensdag, 9 Oktober, 2019, 16:36

Noteer alvast in je agenda: op dinsdag 14 april is het event en de verkiezing Secretaresse van het Jaar 2020. Ben jij er dit jaar ook (weer) bij? In december sturen wij je de officiële uitnodiging en kun je je online aanmelden.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Kennis en inspiratie: dit was Schoevers in één dag

Op Dinsdag, 8 Oktober, 2019, 16:11

Zaterdag 5 oktober vond het event ‘Schoevers in één dag’ plaats. Door middel van diverse interactieve en inspirerende workshops, contactmomenten met trainers en netwerkmogelijkheden proefden de aanwezigen alvast aan van alles wat Schoevers te bieden heeft. Tussen alle workshops door was er ook de mogelijkheid om een CV-check te laten uitvoeren door Schoevers Professionals. Dankzij het gevarieerde en uitgebreide programma ontstond zo in één dag het meest complete beeld van de kennis en vaardigheden die een ambitieuze supportprofessional moet bezitten. En dat is behoorlijk wat. Want één van Schoevers word je niet zomaar.

Lees meer
Thema's: Algemeen

Alle deeltijdopleidingen in één overzicht

Wil jij op je gemak al onze opleidingen bekijken? Vraag dan hier onze studiegids aan. Je kunt kiezen voor een studiegids van onze deeltijdopleidingen.

Wij helpen je graag met een persoonlijk opleidingsadvies!

Telefonisch zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 08:00 uur tot 18:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Je kunt ons ook een bericht sturen via Whatsapp, van maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:00 uur.

 ​     035 - 7 506 140
      06 - 10 454 608
      Stuur ons een bericht